Over koffie:

Er is in hoofdzaak een onderscheid te maken tussen twee grote families.
Enerzijds de Arabica en anderzijds de Robusta.
Deze laatste kan eerder omschreven worden als een wilde koffiestruik, terwijl de eerste ‘veredelde’ koffie is,
en dus geplant wordt op bergflanken in subtropische klimaten rond de evenaar.

Bij ons houdt men vooral van de Arabica koffie omdat deze fijn en mild is van smaak.
Hoe zuidelijker men komt, hoe meer Robusta er geschonken wordt, deze smaakt harder en meestal bitterder en bevat aanzienlijk meer cafeïne dan de Arabica.

Ons assortiment:

(Klik op de foto voor meer uitleg)

Zachte Koffie

  • Decafeïne
    Decafeïne
    De cafeïne wordt volgens een natuurlijk procédé aan deze koffie onttrokken. Onze decafeïne is genieten van een heerlijke kop koffie, net zo lekker, maar zonder de cafeïne.
  • Dessert R
    Dessert R
    Dit is een milde koffiemengeling van Jozef Hoorens. Licht en zacht, samengesteld uit 8 Arabica's, hoofdzakelijk afkomstig uit Centraal-Amerika.
  • Santos Exclusive
    Santos Exclusive
    Een Fair trade koffie, ingevoerd via Efico, ‘Coffee for People, People for coffee’. Puur Braziliaans. Mild, licht en lekker .

Krachtige Koffie

  • Moka Italiano
    Moka Italiano
    Deze Italiaans getinte koffie is net iets harder gebrand en smaakt wat bitterder. Ideaal voor zij die van Zuiderse koffie houden.
  • Intenso
    Intenso
    Een recente mengeling met intense smaak en mooie crema

Eigenzinnige, fijne mengelingen

  • Extra Body
    Extra Body
    Een Grand Cru die samengesteld is uit koffie van Centraal-Amerika. Door de vruchtbare bodem krijg je veel aroma. Toetsen van perzik en bloemen, een lange fruitige smaak.
  • Excellent
    Excellent
    Een zwoele combinatie van Centraal Amerika en Afrika. Koffie met een pittig, wijnachtig aroma. Hoge aciditeit en frisse smaak.
  • Moka Supremo
    Moka Supremo
    Hier komen Centraal en Zuid-Amerika samen met Afrika, dat leidt tot een pareltje van een moka met toetsen van karamel en chocolade. Een stevige body, medium aciditeit .
  • Espresso Dolce
    Espresso Dolce
    Een mooie espressomélange gebaseerd op de Moka Supremo. Deze mengeling zorgt voor een espressokoffie met een lang aroma. Rond en vol.
  • Panamajumbo
    Panamajumbo
    Deze koffie heeft Maragogype als basis. Hij wordt voor de helft aangevuld met onze favorieten uit verschillende continenten. Zacht in den beginne en wordt later afgerond naar een krachtigere smaak. Medium aciditeit. Complex.

Origine Koffie

  • Sidamo d'Ethiopie
    Sidamo d'Ethiopie
    Ethiopië is het geboorteland van de koffie. Sidamo wordt tot de absolute top van specialty coffee gerekend. De smaken zijn overweldigend. Een rijpe fruitsmaak met veel citrus, limoen en bergamot.
  • Guatemala Antigua Panchoy
    Guatemala Antigua Panchoy
    Deze koffie heeft een gerenommeerde reputatie. De plantages liggen er hoog, goed beschermd en op lavagrond. Koffie met een sprankelende citrusachtige aciditeit (frisheid) en een volle zoete body. Antigua is de bekendste regio en de bonen zijn geroemd om hun zeer zoete smaak.
  • Colombie
    Colombie
    Deze koffie groeit op kleine plantages en wordt zeer zorgvuldig geplukt en gewassen. Dit is een koffie uit een bergachtig gebied met een stevige body en medium tot lage aciditeit. Karakteristieke smaken: karamel, tabak en noten.
  • Costa Rica Bleu Mountain
    Costa Rica Bleu Mountain
    Dit is een zeer evenwichtige koffie, die langzaam groeit. Deze koffie wordt gekenmerkt door aroma’s van vanille, chocolade en gedroogd fruit.
  • Cerrado Diamond Brazilië
    Cerrado Diamond Brazilië
    Mooie origine met caramel aroma, medium body, toetsen van rood fruit en een aangename smaak

Exquise

  • Maragogype
    Maragogype
    Deze moeilijk te vinden koffieboon wordt ook wel eens ‘Olifantsboon’ genoemd en is de grootste koffieboon ter wereld. Fijne fluwelen smaak. Lage aciditeit. Toetsen van abrikoos en bloemen .
  • Pure Kenya
    Pure Kenya
    Koffie’s uit Kenia hebben naam en faam in de specialty coffee wereld. Kenia AA heeft een romige body, met cassisachtige smaken en een mooie rinsheid. Dit prachtig profiel is ideaal voor filterkoffie (slow coffee). Minder geschikt voor espresso.